Inscrie-te

Inscrie-te in concurs furnizand toate datele cerute in formularul de inscriere.

Participa

Ia parte la cele doua zile de pregatire si prezinta-te la concursul Romania Sushi Cup.

Castiga

Castiga si vei reprezenta Romania la concursul mondial de Sushi din Japonia.

Parteneri educationali

Cum a fost la prima editie

Romania Sushi Cup ?

2, 3 si 4 Iunie 2022

În perioada 2-3 iunie 2022, 20 de bucătari români au beneficiat de training de specialitate, participand apoi la competiția Romania Susnhi Cup ce a avut loc în ziua urmatoare, data de 4 iunie, fiind jurizată de unii din cei mai buni sushi chefs din lume.

Această competiție, care are loc la nivel international, are scopul de a îmbunătăți standardele gastronomice și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume.

Sorin Zaharia, castigatorul primei competitii Romania Suhsi Cup, a reprezentat Romania la competiția mondială de sushi din Tokyo, desfășurată în perioada 18-20 ianuarie 2024, unde a obținut locul 1 la categoria "Creative Sushi Open Competition", ocupând în același timp locul 3, în clasamentul general.

Zaharia Andrei, a primit de asemenea si premiul special „Yamasa Soy Sauce”.

Castigatorii primei editii

Romania Sushi Cup 2022

Andrei Zaharia

Locul 2 — Romania Sushi Cup 2022

Sorin Zaharia

Locul 1 — Romania Sushi Cup 2022
Locul 1 — Japan Creative Sushi 2024
Locul 3 — Japan Sushi Cup 2024

Malai Claudiu

Locul 3 — Romania Sushi Cup 2022

Juriul Romania Sushi Cup 2024

Vei fi jurizat de unii dintre cei mai buni bucatari de sushi din lume

Hirotoshi Ogawa

Presedinte al Japonia Sushi Association si al World Sushi Skills Institute

Absolvent al renumitei Scoli Culinare Tsuji din Osaka si-a inceput practica la celebrul restaurant Sushi din Tokyo. De atunci, a lucrat in multe restaurante de Sushi bine cunoscute din Australia si Japonia. In 2003 si-a fondat propriul restaurant pe care l-a vandut in cele din urma si a devenit membru si instructor al AISA Sushi Skills Institute. Ca parte a activitatii sale a predat arta sushi in peste 50 de tari ca SUA, Portugalia, Thailanda, Republica Ceha, India, Olanda, Romania sau  Ucraina. De asemenea, a lansat cursul video „Sushi, Sashimi – Programul de îmbunătățiri a competențelor”.

Alon Than

Campionul Mondial la Sushi 2015

Un maestru Sushi cu peste 20 de ani de experienta castigata in Japonia unde a condus bucatariile mai multor restaurante din Tokyo. In prezent locuieste in Polonia din anul 2003 unde este proprietarul lantului de restaurante Izumi Sushi (6 restaurante) 2 restaurante Kago by Alon si Matcha Bistro & Bar cu sotia sa Alicja. In August 2015 Alon a a castigat aurul la World Sushi Cup Japan devenind astfel cel mai bun campion de sushi din lume.

Wagner Spadacio

Vicecampion World Cup Sushi Japan 2018

Originar din Brazilia, a ajuns in Franta la varsta de 14 ani si si-a inceput cariera culinara japoneza in 2010 dupa ce a obtinut certificatul de Pro Sushi Chef la Paris. Pasiunea pentru cultura japoneză s-a dezvoltat, iar câțiva ani mai târziu, a participat la French Open Sushi Competition unde a terminat învingător, devenind campion francez de sushi în 2017. S-a antrenat apoi în Japonia la faimosul restaurant Bazara, din Tokyo, condus de bucătarul de 3 stele Michelin Hirohisa Koyama, devenind in 2018 vicecampion mondial la World Sushi Cup de la Tokyo.

Executive sushi chef THE NIWAKI, Head Sushi Chef Nobu – Fairmont Monte Carlo & Head Sushi Chef – Buddha Bar Monte-Carlo.

Junko Kawada

Vicecampion World Cup Sushi Japan 2013

Junko Kawada a început inițial să lucreze cu ciocolată, dar și-a schimbat imediat atenția către fructele de mare crude după ce l-a întâlnit pe Maestrul Sushi Kazato-San în 2007. Schimbarea a avut un mare succes și a dus la o medalie de argint la Cupa Mondială de Sushi din Japonia în 2013. Kawada este cunoscută în special pentru preparatele ei creative și neobișnuite. Conduce KO’UZI Sushi & Fine Foods în Antwerpen.

Jorge Dionicio

Bucatar de Sushi 1999

Nascut in Lima, datorita locatiei neobisnuite a orasului sau natal, Jorge, a fost fascinat de bucatarie, in special de utilizarea de peste si fructe de mare. A intrat in contact cu bucataria japoneza de 20 de ani iar de peste 15 ani lucreaza incele mai recunoscute restaurante sushi din lume (New York, Austin, LA și Tokyo).
A lucrat cu cei mai buni maestri, printre care Morimoto, Azabu, Uchi, Hirohisa si Akashi, invatand de la acestia diverse tehnici si valori ale bucătariei japoneze.

Cătălin Petrescu

Bucatar sef restaurant Rotonda

Salutare, sunt Sushi Chef Catalin Petrescu si ma bucur sa fac parte din juriul sushi cup Romania 2024. Dupa peste 20 de ani de experiența in bucătărie, si mai ales in bucătărie asiatica, simt ca pot sa impartasesc din tainele preparării de sushi si celor tineri si pasionați de gastronomia asiatica. Nu e ușor dar va pot spune cu siguranta ca este frumos, iar bucuria frumosului din bucatarie o simt doar cei buni. Asa ca te aștept intre 6 si 8 Iunie la Romania sushi cup 2024, cea mai importanta competitie din Romania dedicata Sushi. Hai sa vedem cat de bun esti!

Vladimir Pak

Gold medal in the World Sushi Cup 2017

Din Oslo, Norvegia, bucătarul Vladimir Pak este considerat unul dintre cei mai influenți bucătari de sushi ai momentului.  Bucătarul Vladimir Pak, distins cu medalia de aur la World Sushi Cup 2017, este unul dintre cei mai influenți bucătari de sushi din lume în acest moment.  De asemenea, deține funcția de șef bucătar la World Sushi Skills Institute și este un sushi chef certificat de la All Japanese Sushi Association.

* Bucătar cu 1 stea Michelin în Oslo
* Medalie de aur la World Sushi Cup 2017
* Omakase of Japanese Edomae Sushi