2025 Bine ati venit la Romania Sushi Cup Concursul National de Sushi editia a III-a
— 12, 13 si 14 Iunie
Concurs Romania Sushi Cup

Înscrie-te

Înscrie-te în concurs furnizând toate datele cerute în formularul de înscriere.

Participă

Ia parte la cele două zile de pregătire și prezintă-te la concursul Romania Sushi Cup.

Câștigă

Câștigă și vei reprezenta România la concursul mondial de Sushi din Japonia.

Header sponsors
Sponsor principal:
Sponsori:
Organizatori:
Parteneri:

Cum a fost la prima ediție

Romania Sushi Cup ?

În perioada 2-3 iunie 2022, 20 de bucătari români au beneficiat de training de specialitate, participând apoi la competiția Romania Sushi Cup ce a avut loc în ziua următoare, data de 4 iunie, fiind jurizată de unii din cei mai buni sushi chefs din lume.

Această competiție, care are loc la nivel internațional, are scopul de a îmbunătăți standardele gastronomice și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume.

Logo Romania Sushi Cup

Sorin Zaharia, câștigătorul primei competiții Romania Sushi Cup, a reprezentat România la competiția mondială de sushi din Tokyo, desfășurată în perioada 18-20 ianuarie 2024, unde a obținut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition”, ocupând în același timp locul 3, în clasamentul general.

Zaharia Andrei, a primit de asemenea și premiul special „Yamasa Soy Sauce”.

Câștigătorii primei ediții

Romania Sushi Cup 2022

Andrei Zaharia
Locul 2 — Romania Sushi Cup 2022
Sorin Zaharia
Locul 1 — Romania Sushi Cup 2022
Locul 1 — Japan Creative Sushi 2024
Locul 3 — Japan Sushi Cup 2024
Malai Claudiu
Locul 3 — Romania Sushi Cup 2022
Juriul Romania Sushi Cup 2025
Vei fi jurizat de unii dintre cei mai buni bucatari de sushi din lume
GENTARO YAMAZAKI
Gentaro Yamazaki
Maestru Sushi Certificat, Specialist în Fugu și Expert 3-Star Rice

Gentaro Yamazaki este un renumit chef japonez specializat în sushi și expert culinar, cunoscut pentru măiestria sa în bucătăria tradițională japoneză. Deține certificări în prepararea sushi-ului, gătirea peștelui fugu (pește-balon), coordonare culinară și este Maestru 3-star rice, recomandat de Institutul de Servicii pentru Sake.

A fost chef executiv în restaurante de top din Japonia și Statele Unite, iar în prezent este director al Yuki Corporation SA din Geneva, unde promovează orezul japonez premium și gastronomia japoneză autentică. De asemenea, predă tehnici tradiționale de preparare a sushi-ului la nivel internațional prin intermediul World Sushi Skills Institute.

Alon Than
Alon Than
Campionul Mondial la Sushi 2015
Un maestru Sushi cu peste 20 de ani de experienta castigata in Japonia unde a condus bucatariile mai multor restaurante din Tokyo. In prezent locuieste in Polonia din anul 2003 unde este proprietarul lantului de restaurante Izumi Sushi (6 restaurante) 2 restaurante Kago by Alon si Matcha Bistro & Bar cu sotia sa Alicja. In August 2015 Alon a a castigat aurul la World Sushi Cup Japan devenind astfel cel mai bun campion de sushi din lume.
Tomáš Lysý
Tomáš Lysý
Chef Sushi Principal la FOU ZOO & Expert în Bucătăria Japoneză Tradițională

Tomáš Lysý este un chef slovac specializat în sushi și profesionist în arta culinară, ocupând în prezent funcția de chef sushi principal la FOU ZOO, un renumit restaurant de fuziune asiatică din Bratislava, Slovacia. Pasionat de bucătăria japoneză, Lysý s-a făcut remarcat prin măiestria sa în prepararea sushi-ului și sashimi-ului, punând accent pe ingrediente de înaltă calitate și tehnici tradiționale.

Dincolo de activitatea sa la FOU ZOO, Lysý este activ în comunitatea culinară prin intermediul rețelelor sociale, unde își împărtășește creațiile și perspectivele asupra gastronomiei japoneze. Devotamentul său față de arta sushi-ului l-a transformat într-o figură respectată atât în rândul pasionaților de gastronomie, cât și al profesioniștilor.

Wagner Spadacio
Wagner Spadacio
Vicecampion World Cup Sushi Japan 2018

Originar din Brazilia, a ajuns in Franta la varsta de 14 ani si si-a inceput cariera culinara japoneza in 2010 dupa ce a obtinut certificatul de Pro Sushi Chef la Paris. Pasiunea pentru cultura japoneză s-a dezvoltat, iar câțiva ani mai târziu, a participat la French Open Sushi Competition unde a terminat învingător, devenind campion francez de sushi în 2017. S-a antrenat apoi în Japonia la faimosul restaurant Bazara, din Tokyo, condus de bucătarul de 3 stele Michelin Hirohisa Koyama, devenind in 2018 vicecampion mondial la World Sushi Cup de la Tokyo.

Executive sushi chef THE NIWAKI, Head Sushi Chef Nobu – Fairmont Monte Carlo & Head Sushi Chef – Buddha Bar Monte-Carlo.

Jorge Dionicio
Jorge Dionicio
Bucatar de Sushi 1999
Nascut in Lima, datorita locatiei neobisnuite a orasului sau natal, Jorge, a fost fascinat de bucatarie, in special de utilizarea de peste si fructe de mare. A intrat in contact cu bucataria japoneza de 20 de ani iar de peste 15 ani lucreaza incele mai recunoscute restaurante sushi din lume (New York, Austin, LA și Tokyo). A lucrat cu cei mai buni maestri, printre care Morimoto, Azabu, Uchi, Hirohisa si Akashi, invatand de la acestia diverse tehnici si valori ale bucătariei japoneze.
Catalin Petrescu
Cătălin Petrescu
Bucatar sef Rual Bistro

Salutare, sunt Sushi Chef Catalin Petrescu si ma bucur sa fac parte din juriul sushi cup Romania. Dupa peste 20 de ani de experiența in bucătărie, si mai ales in bucătărie asiatica, simt ca pot sa impartasesc din tainele preparării de sushi si celor tineri si pasionați de gastronomia asiatica. Nu e ușor dar va pot spune cu siguranta ca este frumos, iar bucuria frumosului din bucatarie o simt doar cei buni. Asa ca te aștept la Romania sushi cup, cea mai importanta competitie din Romania dedicata Sushi. Hai sa vedem cat de bun esti!

Parteneri din edițiile trecute:
Logo Serve
Logo Rewine
Logo Mizkan
Logo Caii de la Letea
Logo Carastelec
Logo Yutaka
Logo Lumea Cutitelor