— 12, 13 si 14 Iunie

Înscrie-te
Înscrie-te în concurs furnizând toate datele cerute în formularul de înscriere.
Participă
Ia parte la cele două zile de pregătire și prezintă-te la concursul Romania Sushi Cup.
Câștigă
Câștigă și vei reprezenta România la concursul mondial de Sushi din Japonia.
Cum a fost la prima ediție
Romania Sushi Cup ?
În perioada 2-3 iunie 2022, 20 de bucătari români au beneficiat de training de specialitate, participând apoi la competiția Romania Sushi Cup ce a avut loc în ziua următoare, data de 4 iunie, fiind jurizată de unii din cei mai buni sushi chefs din lume.
Această competiție, care are loc la nivel internațional, are scopul de a îmbunătăți standardele gastronomice și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume.

Sorin Zaharia, câștigătorul primei competiții Romania Sushi Cup, a reprezentat România la competiția mondială de sushi din Tokyo, desfășurată în perioada 18-20 ianuarie 2024, unde a obținut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition”, ocupând în același timp locul 3, în clasamentul general.
Zaharia Andrei, a primit de asemenea și premiul special „Yamasa Soy Sauce”.
Câștigătorii primei ediții
Romania Sushi Cup 2022
Juriul Romania Sushi Cup 2025
Vei fi jurizat de unii dintre cei mai buni bucatari de sushi din lume

Gentaro Yamazaki este un renumit chef japonez specializat în sushi și expert culinar, cunoscut pentru măiestria sa în bucătăria tradițională japoneză. Deține certificări în prepararea sushi-ului, gătirea peștelui fugu (pește-balon), coordonare culinară și este Maestru 3-star rice, recomandat de Institutul de Servicii pentru Sake.
A fost chef executiv în restaurante de top din Japonia și Statele Unite, iar în prezent este director al Yuki Corporation SA din Geneva, unde promovează orezul japonez premium și gastronomia japoneză autentică. De asemenea, predă tehnici tradiționale de preparare a sushi-ului la nivel internațional prin intermediul World Sushi Skills Institute.


Tomáš Lysý este un chef slovac specializat în sushi și profesionist în arta culinară, ocupând în prezent funcția de chef sushi principal la FOU ZOO, un renumit restaurant de fuziune asiatică din Bratislava, Slovacia. Pasionat de bucătăria japoneză, Lysý s-a făcut remarcat prin măiestria sa în prepararea sushi-ului și sashimi-ului, punând accent pe ingrediente de înaltă calitate și tehnici tradiționale.
Dincolo de activitatea sa la FOU ZOO, Lysý este activ în comunitatea culinară prin intermediul rețelelor sociale, unde își împărtășește creațiile și perspectivele asupra gastronomiei japoneze. Devotamentul său față de arta sushi-ului l-a transformat într-o figură respectată atât în rândul pasionaților de gastronomie, cât și al profesioniștilor.

Originar din Brazilia, a ajuns in Franta la varsta de 14 ani si si-a inceput cariera culinara japoneza in 2010 dupa ce a obtinut certificatul de Pro Sushi Chef la Paris. Pasiunea pentru cultura japoneză s-a dezvoltat, iar câțiva ani mai târziu, a participat la French Open Sushi Competition unde a terminat învingător, devenind campion francez de sushi în 2017. S-a antrenat apoi în Japonia la faimosul restaurant Bazara, din Tokyo, condus de bucătarul de 3 stele Michelin Hirohisa Koyama, devenind in 2018 vicecampion mondial la World Sushi Cup de la Tokyo.
Executive sushi chef THE NIWAKI, Head Sushi Chef Nobu – Fairmont Monte Carlo & Head Sushi Chef – Buddha Bar Monte-Carlo.


Salutare, sunt Sushi Chef Catalin Petrescu si ma bucur sa fac parte din juriul sushi cup Romania. Dupa peste 20 de ani de experiența in bucătărie, si mai ales in bucătărie asiatica, simt ca pot sa impartasesc din tainele preparării de sushi si celor tineri si pasionați de gastronomia asiatica. Nu e ușor dar va pot spune cu siguranta ca este frumos, iar bucuria frumosului din bucatarie o simt doar cei buni. Asa ca te aștept la Romania sushi cup, cea mai importanta competitie din Romania dedicata Sushi. Hai sa vedem cat de bun esti!






