— 12, 13 si 14 Iunie

Înscrie-te
Înscrie-te în concurs furnizând toate datele cerute în formularul de înscriere.
Participă
Ia parte la cele două zile de pregătire și prezintă-te la concursul Romania Sushi Cup.
Câștigă
Câștigă și vei reprezenta România la concursul mondial de Sushi din Japonia.


















Parteneri educationali


Cum a fost la prima ediție
Romania Sushi Cup ?
În perioada 2-3 iunie 2022, 20 de bucătari români au beneficiat de training de specialitate, participând apoi la competiția Romania Sushi Cup ce a avut loc în ziua următoare, data de 4 iunie, fiind jurizată de unii din cei mai buni sushi chefs din lume.
Această competiție, care are loc la nivel internațional, are scopul de a îmbunătăți standardele gastronomice și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume.

Sorin Zaharia, câștigătorul primei competiții Romania Sushi Cup, a reprezentat România la competiția mondială de sushi din Tokyo, desfășurată în perioada 18-20 ianuarie 2024, unde a obținut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition”, ocupând în același timp locul 3, în clasamentul general.
Zaharia Andrei, a primit de asemenea și premiul special „Yamasa Soy Sauce”.
Câștigătorii primei ediții
Romania Sushi Cup 2022
Juriul Romania Sushi Cup 2025
Vei fi jurizat de unii dintre cei mai buni bucatari de sushi din lume

Absolvent al renumitei Școli Culinare Tsuji din Osaka și-a început practica la celebrul restaurant Sushi din Tokyo. De atunci, a lucrat în multe restaurante de Sushi bine cunoscute din Australia și Japonia. În 2003 și-a fondat propriul restaurant pe care l-a vândut în cele din urmă și a devenit membru și instructor al AISA Sushi Skills Institute. Ca parte a activității sale a predat arta sushi în peste 50 de tari ca SUA, Portugalia, Thailanda, Republica Ceha, India, Olanda, Romania sau Ucraina. De asemenea, a lansat cursul video „Sushi, Sashimi – Programul de îmbunătățiri a competențelor”.


Originar din Brazilia, a ajuns in Franta la varsta de 14 ani si si-a inceput cariera culinara japoneza in 2010 dupa ce a obtinut certificatul de Pro Sushi Chef la Paris. Pasiunea pentru cultura japoneză s-a dezvoltat, iar câțiva ani mai târziu, a participat la French Open Sushi Competition unde a terminat învingător, devenind campion francez de sushi în 2017. S-a antrenat apoi în Japonia la faimosul restaurant Bazara, din Tokyo, condus de bucătarul de 3 stele Michelin Hirohisa Koyama, devenind in 2018 vicecampion mondial la World Sushi Cup de la Tokyo.
Executive sushi chef THE NIWAKI, Head Sushi Chef Nobu – Fairmont Monte Carlo & Head Sushi Chef – Buddha Bar Monte-Carlo.

Junko Kawada a început inițial să lucreze cu ciocolată, dar și-a schimbat imediat atenția către fructele de mare crude după ce l-a întâlnit pe Maestrul Sushi Kazato-San în 2007. Schimbarea a avut un mare succes și a dus la o medalie de argint la Cupa Mondială de Sushi din Japonia în 2013. Kawada este cunoscută în special pentru preparatele ei creative și neobișnuite. Conduce KO’UZI Sushi & Fine Foods în Antwerpen.



Din Oslo, Norvegia, bucătarul Vladimir Pak este considerat unul dintre cei mai influenți bucătari de sushi ai momentului. Bucătarul Vladimir Pak, distins cu medalia de aur la World Sushi Cup 2017, este unul dintre cei mai influenți bucătari de sushi din lume în acest moment. De asemenea, deține funcția de șef bucătar la World Sushi Skills Institute și este un sushi chef certificat de la All Japanese Sushi Association.
* Bucătar cu 1 stea Michelin în Oslo
* Medalie de aur la World Sushi Cup 2017
* Omakase of Japanese Edomae Sushi