1. Un aplicant pentru Romania SushiCup trebuie sa aiba o experienta de minim 3 ani in Sushi deoarece aceasta este o conditie primara de a intra in Cupa Mondiala de Sushi din Japonia unde castigatorul Romania Sushi Cup va reprezenta Romania.
 2. Un aplicant pentru Romania SushiCup trebuie sa aiba Certificatul de Competenta Sushi emis de By All Japan Sushi Association. In cazul in care aplicantul nu il are, examenul de competenta Sushi va fi tinut cu 2 zile inaintea Romania SushiCup. In prima zi se va face teorie iar a doua zi se va face practica.
 3. Un aplicant trebuie sa-si trimita si CV-ul odata cu formularul de inscriere.
 4. Aplicantul are obligatia sa scrie un eseu, nu mai mare de 500 de cuvinte, in care sa-si motiveze intentia de a participa la Romania Sushi Cup.
 5. Un aplicant trebuie sa trimita o poza al unui Sushi Edomae pentru ca juriul sa il poate juriza. Avem rugamintea ca poza sa fie de o calitate buna.
 6. Daca un aplicant se califica la Romania Sushi Cup va trebui fie dispus sa participe si la Romania Sushi Cup 2022, care se va desfasura la Bucuresti in data de 23 Mai 2022 iar daca nu detine Testul de Competenta Sushi acesta se va prezenta in perioada 21-22 Mai 2022 pentru a-l obtine.
 7. Aplicantul trebuie sa fie dispus sa reprezinte Romania in Finala Cupei Mondiale de Sushi 2022 care va avea loc la Tokyo, in luna Octombrie 2022 – Data inca nu este stabilita.
 8. Aplicantul trebuie sa detina un pasaport valid ca in cazulul castigarii competitiei sa se poata deplasa in Japonia.
 9. Un aplicant nu trebuie sa aiba cazier.
 10. Competitia Romania Sushi Cup va fi formata din trei mari competitii unde juriul va examina aptitudinile de munca ale participantilor, compozitia generala , prezentarea si gustul sushiului
  – Taierea de peste in stil Japonez Sanmai Oroshi
  – Prepararea unui platou in stil Edo Mae Sushi
  – Prepararea unui platou in stil liber de competitie sushi
 11. Informatiile detaliate despre Finala Romania Sushi Cup vor fi trimise doar aplicantilor care s-au califica in finalele Romania Sushi Cup