Romania Sushi Cup

2, 3 si 4 Iunie 2022 | Bucuresti

Juriul Romania Sushi Cup

Hirotoshi Ogawa

Presedinte al Japonia Sushi Association
si al World Sushi Skills Institute

Absolvent al renumitei Scoli Culinare Tsuji din Osaka si-a inceput practica la celebrul restaurant Sushi din Tokyo. De atunci, a lucrat in multe restaurante de Sushi bine cunoscute din Australia si Japonia. In 2003 si-a fondat propriul restaurant pe care l-a vandut in cele din urma si a devenit membru si instructor al AISA Sushi Skills Institute. Ca parte a activitatii sale a predat arta sushi in peste 50 de tari ca SUA, Portugalia, Thailanda, Republica Ceha, India, Olanda, Romania sau  Ucraina. De asemenea, a lansat cursul video „Sushi, Sashimi – Programul de îmbunătățiri a competențelor”.

Alon Than

Campionul Mondial la Sushi
2015

Un maestru Sushi cu peste 20 de ani de experienta castigata in Japonia unde a condus bucatariile mai multor restaurante din Tokyo. In prezent locuieste in Polonia din anul 2003 unde este proprietarul lantului de restaurante Izumi Sushi (6 restaurante) 2 restaurante Kago by Alon si Matcha Bistro & Bar cu sotia sa Alicja. In August 2015 Alon a a castigat aurul la World Sushi Cup Japan devenind astfel cel mai bun campion de sushi din lume.

Junko Kawada

Vicecampion World Cup Sushi Japan
2013

Junko Kawada a început inițial să lucreze cu ciocolată, dar și-a schimbat imediat atenția către fructele de mare crude după ce l-a întâlnit pe Maestrul Sushi Kazato-San în 2007. Schimbarea a avut un mare succes și a dus la o medalie de argint la Cupa Mondială de Sushi din Japonia în 2013. Kawada este cunoscută în special pentru preparatele ei creative și neobișnuite. Conduce KO’UZI Sushi & Fine Foods în Antwerpen.

Wagner Spadacio

Vicecampion World Cup Sushi Japan
2018

Originar din Brazilia, a ajuns in Franta la varsta de 14 ani si si-a inceput cariera culinara japoneza in 2010 dupa ce a obtinut certificatul de Pro Sushi Chef la Paris. Pasiunea pentru cultura japoneză s-a dezvoltat, iar câțiva ani mai târziu, a participat la French Open Sushi Competition unde a terminat învingător, devenind campion francez de sushi în 2017. S-a antrenat apoi în Japonia la faimosul restaurant Bazara, din Tokyo, condus de bucătarul de 3 stele Michelin Hirohisa Koyama, devenind in 2018 vicecampion mondial la World Sushi Cup de la Tokyo.

Executive sushi chef THE NIWAKI, Head Sushi Chef Nobu – Fairmont Monte Carlo & Head Sushi Chef – Buddha Bar Monte-Carlo.

Alex Craciun

Best Chef British GQ Food & Drink Awards
2017

Alex Craciun este bucătar in Londra, cu o experiență de peste 17 ani în restaurantele cu stele Michelin în bucătăria franceză modernă și clasică. Și-a petrecut ultimii 5 ani descoperind și creându-și dragostea pentru mâncarea japoneză. Executive Head Chef la Sosharu London Hiya Shanghai, un restaurant deschis în martie 2016, Sosharu a fost desemnat Restaurantul Anului din Londra la Premiile AA Hospitality 2017-2018
Câștigând 3 premii AA de start în primul an.

Jorge Dionicio

Bucatar de Sushi
1999

Nascut in Lima, datorita locatiei neobisnuite a orasului sau natal, Jorge, a fost fascinat de bucatarie, in special de utilizarea de peste si fructe de mare. A intrat in contact cu bucataria japoneza de 20 de ani iar de peste 15 ani lucreaza incele mai recunoscute restaurante sushi din lume (New York, Austin, LA și Tokyo).
A lucrat cu cei mai buni maestri, printre care Morimoto, Azabu, Uchi, Hirohisa si Akashi, invatand de la acestia diverse tehnici si valori ale bucătariei japoneze.

Diego Vianello

Locul III France Sushi Cup
(2017-2018)

Născut în Italia, Veneția, lucrează de 12 ani în mediul sushi și își împlinește visul din copilărie. Deține un restaurant în sudul Franței unde a început să-și pregătească personalul dar si personalul de la alte restaurante. Apoi, a lucrat ca bucătar de sushi în principalele restaurante japoneze din Monaco, precum și în destinații de lux din stațiunile franceze.
Locul 3 (2017-2018) la European Sushi France.

Iulian Constantin

Presedinte onorific al juriului
Coproprietar lant de restaurante ZenSushi

A studiat cu maestrul Okuda Yutaki in Japonia unde a luat parte la un program de formare cu Masayoshi Kazato – președinte al All Japan Sushi Association & World Sushi Skills Institute. In 2014, a participat la World Sushi Cup de la Tokyo, ceea ce i-a permis sa fie în top zece cei mai buni maestri de sushi din lume. El invita bucatarii de sushi de renume mondial sa surprinda impreuna oaspetii cu solutii si concepte noi.
Iulian impartaseste experienta si cunostintele obtinute de la cei mai buni maestri cu mare pasiune, construind un nou capitol in gastronomia romaneasca.

Program Competitional

Ziua 12 Iunie
9.00 AM
WELCOME
9.30 AM
Hirotoshi Ogawa
Hirotoshi Ogawa

Sesiune de instruire alaturi de presedintele Asociatiei de Sushsi din Japonia si al World Sushi Skills Institute

Ziua 23 Iunie
9.00 AM
WELCOME
9.30 AM
Hirotoshi Ogawa
Hirotoshi Ogawa

Sesiune de testare suoervizata de presedintele Asociatiei de Sushsi din Japonia si al World Sushi Skills Institute

Ziua 34 Iunie
9.00 AM
WELCOME
9.30 AM
Romania Sushi Cup Competition
Romania Sushi Cup Competition

Locul de desfasurare al competitiei

CULINARYON - Culinary entertainment center

Soseaua Pipera 48, Bucuresti 020112, hangar 5